Plymbridge Cycle Hub

 

Client: National Trust

Value: £450,000

Location: Plymbridge, Devon

 

Working closely with the National Trust and 1 South West Cycling, we have designed a new cafe and cycle hub at Plymbridge Woods on the outskirts of Plymouth. Local and natural materials will be used throughout the scheme. On the elevations this will be evident in the use of timber cladding (larch sourced from the neighbouring Cann Woods) and stone (locally sourced slate from the nearby quarries). This will help to embed the design into its natural and historical context. 

 

Due to the elevated nature of the train track and cycle trail, the roof becomes a fifth ‘elevation’. As a result it will be a bio-diverse green roof, using native woodland and meadow plants to help it blend in with its surroundings. Timber clad rooflights penetrate the roof-line, bringing natural light deep into the building.

Designed while at White Design Associates

All images and text © White Design reproduced with their permission.

RIBA Chartered Practice. Architects Truro Architects Cornwall
ARB Architects Truro Architects Cornwall
  • Twitter - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Google+ - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle

68 Lemon Street   Truro   Cornwall   TR1 2PN   01872 241111   hello@kastarchitects.com

© Kast Architects 2019